news-details
Društvo

Raičević obećao rekonstrukciju kompletne ulice Marka Sekulića, ako dozvole finansijske prilike

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sinoć je mještanima naselja Kapljeva obećao da će potpuna rekonstrukcija, ne samo spornog  dijela, već svih 1500 metara ulice Marka Sekulića, biti infrastrukturni prioritet u MZ Bar II Polje ako to omoguće ekonomske prilike narednih godina, saopšteno je portal Feral.bar iz Inicijalnog odbora za sanaciju dijela ulice Marka Sekulića.

Mještani ovog dijela Polja pobunili su se zbog načina na koji je sprovedena rekonstrukcija dijela ulice, zbog čega su sinoć održali zbor građana.

Ovom okupljanju , sprovodenom shodno mjerama NKT, pored svih predstavnika

domaćinstava, čiji objekti gravitiraju tom lokalnom putu, samoinicijativno je prisustvovao i Raičević.

-Nenajavljeni dolazak gradonačelnika, bez prisustva njegovih saradnika, i njegovo potenciranje da je  u prvom redu došao među mještane kao komšija i prijatelj, uslovili su izuzetno prijatnu i konstruktivnu atmosferu skupa.

Dvosatni razgovor  sa prvim čovjekom gradske uprave rezultirao je konkretizacijom postupaka na otklanjanju nepravilnosti koje su građani zapazili tokom prve faze izvođenja radova.

Nakon sveobuhvatne analize toka građanske inicijative o novom asfaltiranju i proširenju ovog putnog pravca, koja je pokrenuta još tokom septembra 2017.   i uredno je obnavljana, prevashodno su utvrđeni direktniji pravci komunikacije građana sa kabinetom gradonačelnika na realizaciji ovog projekta-naveli sui z Inicijativnog odbora.

Prema istim navodima,  građani su uvažili  trenutnu mogućnost lokalne

samouprave za sanaciju primarnih saobraćajnica i obavezali se da će, shodno važećim propisima, svoju inicijativu uredno obnavljati .

-Obavljen je i terenski obilazak sa vlasnicima nepokretnosti duž koji se proteže saobraćajnica i razmatrani su  konkretni modaliteti za obezbjeđenje neophodnog proširenja određenih dionica.

Na platou kod Stare murve, čija je eventualna sanacija istaknuta kao veoma nužna, predsjednik Opštine je bio u prilici da dobije odgovore na pitanja kako mještani Kapljeve vide valorizaciju potencijala Volujice i njene turističke kapacitete, kao i da čuje komentare građana o mogućoj lokacije azila za pse u pasivnim vrtačama

iza lokaliteta Police, u pravcu kamenoloma na Goronu-zaključuje se u saopštenju..