news-details
Ekonomija

Ada Bojana konačno dobija osnovnu regulaciju smještaja

Zakupci koji u zahvatu Ade Bojane posjeduju ugovor sa JP Morsko dobro, uz prateću dokumentaciju mogu pristupiti upisu u Centralni turistički registar koji omogućava pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, tipa: kuća, saopšteno je danas na sastanku predstavnika Opštine Ulcinj,MORT-.a i Morskog dobra sa predstavnicima udruženja vlasnika privremenih objekata na Adi Bojani.

Na sastanku u sali SO Ulcinj, uz pridržavanje propisanih mjera NKT-a, sa predstavnicima Udruženja vlasnika razgovarali su  predsjednik Opštine Loro Nrekić, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) Damir Davidović i pomoćnik direktora JP Morsko dobro Rajko Malović.

-Razgovaralo se o mogućnostima dobijanja rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu. Iz Opštine je poručeno da zakupci koji posjeduju ugovor sa Morskim dobrom, uz drugu odgovarajuću dokumentaciju, mogu pristupiti upisu u Centralni turistički registar(CTR) koji omogućava pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu tipa:kuća, turistički apartman ili soba, uz napomenu da će lokalna turistička inspekcija konstantno nadzirati izdavanja smještaja, ispunjavanja minimalno tehničkih uslova i nivo kategorizacije-saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Prema istim navodima,  dogovoreno je i da se intenziviraju održavanje rasvjete, redovno čišćenje ovog lokaliteta i njegov komunalni nadzor od strane Opštine , kako ne bi opet došlo do deponovanja šuta i drugog otpada.