news-details
Društvo

Uskoro počinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Iz Ministarstva prosvjete danas su objavili da će u narednih mjesec dana u Herceg Novom početi gradnja vrtića, vrijednog oko 2,4 miliona eura. Ministar prosvjete Damir Šehović i direktor direktorata u Ministarstvu ekonomije Marko Radulović rekli su da je počelo rušenje objekta starog hercegnovskog vrtića na Savini i pripremni radovi za novi objekat vrtića “čija gradnja počinje u narednih mjesec dana”.

Prethodno rješavanje problema klizišta na lokaciji u saradnji sa Upravom javnih radova koštalo je oko 620.000 eura, a ukupna investicija je oko tri miliona eura.

 -Rok završetka radovaje jedna godina, a dolazak djece u prostorije očekuje se tokom naredne školske godine. Kapacitet vrtića je oko 150 djece. Procijenjena vrijednost vrtića je oko 2,4 miliona eura, od čega radovi koštaju oko 2,2 miliona, a  za opremanje objekta predviđeno je oko 200.000 eura-saopšteno je iz Ministarstva prosvjete

Prema istim navodima, novi vrtić imaće devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu , kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol-salu za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.