news-details
Ekonomija

Crnogorski hotelijeri smatraju da nema sezone dok se ne otvore granice

Izvor: Pobjeda

Autor: Nada Kovačević

 Turizam čini četvrtinu crnogorskog brutodomaćeg proizvoda. Čak 95 odsto turističkog prometa ostvaruju strani gosti, tako da turizam i čitava ekonomija zavise od toga da li će, kada i pod kojim uslovima biti otvorene granice. Većina hotela je još ,,pod ključem“, a što se tiče cijena neki hotelijeri pripremaju smanjenje cjena za domaćeg gosta, ali smatraju da lokalni turizam ne može zamijeniti stranog turistu. Ohrabruje, kažu oni, situacija da Crna Gora postaje prva korona fri destinacija i da će to pomoći da turistička sezona bude zadovoljavajuća od avgusta do oktobra, neki čak smatraju i od jula.

Sagovornici Pobjede, crnogorski hotelijeri, pripremaju se da prime prve goste nakon pandemije. Dobili su propisane mjere, a o cijenama još nemaju stav. Planiraju razne akcije, ali svaka promocija zavisi od toga kada će se otvoriti granice i kada će sve krenuti.

 Direktorica marketinga hotela ,,Maestral“ Marija Martinović za Pobjedu kaže da otvaranje hotela zavisi od poslovne politike kompanija u čijem su vlasništvu.

- Što se tiče ,,Maestrala“, u skladu sa odlukama o ukidanju mjera kojima je zabranjen rad kazina i otvaranju međunarodnog saobraćaja, definisaćemo i datum otvaranja našeg hotela. Dobili smo propisane mjere kojih ćemo se pridržavati, kao što je to bio slučaj i do sada - kazala je ona.

Martinović tvrdi da neće imati dodatnih troškova kada je osoblje u pitanju, jer imaju dovoljno zaposlenih.

- Imamo više nego dovoljno osoblja za pružanje usluga u skladu sa propisanim mjerama i u tom dijelu ne vidimo povećanje troškova, ali ono što iziskuje dodatne troškove jeste nabavka neophodne dodatne opreme - kazala je Martinović.

Komentarišući propisane mjere kaže da su ih sprovodili i prije pandemije i da ne predstavljaju ništa novo.

- Međutim, postoje i preporučene mjere čijim sprovođenjem stvaramo atmosferu koja gostu nije prijatna. Mi ćemo se prilagoditi novonastaloj situaciji i sprovoditi što god je potrebno da uradimo u cilju zaštite zdravlja naših gostiju i zaposlenih, ali mislimo da će primjena nekih mjera uticati na opšti utisak koji gosti budu imali. Nadamo se da su ovo ipak privremene mjere i da ćemo uskoro moći da pružamo uslugu na kakvu su gosti navikli i izbjeći ambijent koji nije prijatan za odmor i relaksaciju naših gostiju - kaže Martinović.

Kada su u pitanju domaći gosti imaće posebne ponude koje će promovisati kada budu imali definisan datum otvaranja.

- Zvanične cijene nećemo mijenjati, ali ćemo kroz specijalne pakete omogućiti domaćim gostima da ovog ljeta borave u Maestralu po posebnim uslovima - najavila je direktorica marketinga ovog hotela.

Direktor hotela ,,Lajt haus“ Jovan Vukalović za Pobjedu kaže da su period koji je za nama iskoristili kako bi objekte ,,osvježili“ i što spremnije dočekali sezonu, koje će, uprkos svemu, smatra on, biti.

- Poštujući sve mjere i preporuke koje smo dobili otvorili smo i hotel i sve ugostiteljske objekte - kazao je Vukalović.

Obzirom na to da imaju značajan broj zaposlenih tokom čitave godine još uvijek ne mogu tačno odrediti da li će mjere dovesti do povećanja osoblja i troškova jer će to zavisiti i od popunjenosti hotela.

- U svakom slučaju, i ako to bude slučaj svjesni smo da je to u korist borbe za što bolju zdravstveno epidemiološku situaciju - kazao je Vukalović.

 Za privremene mjere koje je propisala Svjetska zdravstvene organizacija za sektor smještajnih kapaciteta kaže da su sveobuhvatne i veoma precizne kada je u pitanju ponašanje kako zaposlenih, tako i gostiju.

- Nama neće biti problem njihova primjena već nas u ovom momentu najviše brine nedostatak informacija oko modela prelaska granica, naročito gostiju iz BiH, EU i Rusije, jer je to od ključnog značaja za aranžmane koje imamo sa partnerima sa tih tržišta.

Za domaće goste kažu kao i svake godine imaju povoljnije cijene.