news-details
Ekonomija

Regionalna promotivna kampanja za Budvu

Turistička organizacija Opštine Budva pokrenula je promotivnu kampanju  „Budva, ljubav koja traje“ za tržište regiona-Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Makedoniju, Hrvatsku,  čiji su državljani ostvarili lani oko 35 posto noćenja u Budvi.

-Period pred nama biće pun novih izazova sa kojima se do sada nismo suočavali. Cjelokupna turistička privreda Budve, nadležna preduzeća i lokalne službe, majske dane koriste za ponovno otvaranje svojih ugostiteljskih objekata, plažnih barova, uređenje kupališta, terasa… I ovoga ljeta, sa puno ljubavi i uz tradicionalnu dobrodošlicu, želimo da dočekamo goste iz regiona, one koji su nam mnogo više od gostiju i koji su našu predivnu obalu zavoljeli prethodnih godina i decenija. To su gosti koji nas dobro poznaju i koje mi dobro poznajemo. Naše prijatelje iz regiona ne treba da podsjećamo da smo tu i ne treba da dokazujemo svoje emocije, jer je naša ljubav i posvećenost preživjela sve izazove -kazala je Maja Liješević, direktorka TO Budva.

 Ona je dodala da su budvanski hotelijeri, posebno oni visoke kategorije, kao i jedan dio restoratera, još u fazi pripreme za otvaranje svojih objekata, jer granice praktično još uvijek nijesu otvorene, “a i epidemiološka situacija u Rusiji i bivšim državama SSSR-a je još uvijek ozbiljna”.

-Ta tržišta su pored zapadnih izuzetno važna ovom vidu smještaja. Sa druge strane, privatni izdavaoci koji učestvuju sa preko 65 posto  u ostvarenim noćenjima, zakupci javnih kupališta i najveći dio ugostitelja većinom se oslanjaju na tržište regiona i u njihovo ime mi i promovišemo sve divne potencijale kojima Budva obiluje. Kampanju ćemo sprovoditi u svim zemljama okruženja, svim kanalima komunikacije, a cilj je da se, zahvaljujući porukama koje šaljemo, srdačnošću i gostoprimljivošću, ali i kvalitetom proizvoda koji podižemo na viši nivo ovog ljeta uz pojačanu zdravstvenu sigurnost i stabilnom cjenovnom politikom, naš gost osjeti u Budvi kao domaći , što i jeste  –zaključila je Liješević.  

*Fotografije: RTV Budva