news-details
Društvo

Ministar odbrane obišao objekte Mornarice od Herceg Novog do Ulcinja

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba general-majorom Dragutinom Dakićem obišao je objekte Vojske Crne Gore (VCG) na primorju od Herceg Novog do Ulcinja. Bošković je poručio da je nakon modernizacije vazduhoplovnih i kopnenih oružanih snaga, najveći izazov infrastruktura koju posjeduje Vojska, kao i sama Mornarica.

-Mornarica VCG još nije u potpunosti reformisana, kako bi na najbolji način služila interesima Crne Gore. To je i bila tema zajedničkog sastanka, da vidimo kako u narednom periodu riješiti jedan značajan broj izazova, kao što je opremanje, bolja formacijska struktura i prilagođavanje onome što su interesi države kakva je Crna Gora-istakao je on.

Prema njegovim riječima, obilazak lokacija od Herceg Novog do Ulcinja bio je izuzetno koristan, jer se u otvorenoj raspravi “došlo do određenih rješenja  koja mogu značiti novo svijetlo za Mornaricu”.

-Neke lokacije koje smo danas obišli su sa aspekta VCG perspektivne, neke to nisu i biće predate drugim državnim organima na upravljanje, kako bi se valorizovale na najbolji način-zaključio je Bošković.

* Fotografija: Vlada Crne Gore