news-details
Društvo

Ministar sporta obišao adaptirane sale u Bijeloj

Ministar sporta Nikola Janović posjetio je danas u Bijeloj OŠ “Orjenski bataljon” i Dječiji dom “Mladost” u kojima je Ministarstvo adaptiralo sportske sale, za šta je uloženo oko 60.000 eura.

 -Ministarstvo sporta i mladih nastavlja dinamičan razvoj sportske infrastrukture, što je od početka definisano kao jedan od ključnih prioriteta.Sa ove dvije sportske sale približavamo se broju od 50 sufinansiranih projekata izgradnje i adaptiranja sportskih objekata, što sveukupno predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u našoj državi kada je u pitanju sportska infrastruktura-kazao je Janović

Ministar se zahvalio Rukometnom savezu Crne Gore koji je “prepoznao pozitivnu inicijativu Ministarstva” i donirao opremu za mini rukomet u Dječijem domu “Mladost”.  Iz Ministarstva su kazali da je u Bijeloj promovisana i podiljena Evropska omladinska kartica (EYCA) koja omogućava mladima Crne Gore uzrasta od 13 do 29 godina da koriste više od 130 popusta u državi i preko 70.000 širom Evrope.

-Ključna ideja je da se mladima pošalje poruka da od osnivanja u Ministarstvu imaju pouzdanog partnera na kog uvijek mogu da se oslone i da je primarni cilj te institucije kontinuirani rad i napredak statusa i položaja mladih u Crnoj Gori. Mi vodimo kampanju “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”  koja ima za cilj da na pristupačan i interaktivan način podigne svijest djece i mladih o neophodnosti razvoja digitalne pismenosti, kao i pravilnoj i korisnoj upotrebi novih tehnologija-kazao je Janović.