news-details
Društvo

SO Budva nije glasala o smjeni predsjednika Radovića

Izvor: Vijesti

Autor: Vuk Lajović

Skupština Opštine (SO) Budva nije sinoć donijela odluku o razrješenju predsjednika SO Budva Krsta Radovića, nakon što je u ponoć istekao zakonski rok od 30 dana da se izjasni. Predsjedavajući, Gojko Liješević (Demokratska Crna Gora) je nastavak sjednice zakazao za 29. jun.

Na kraju sjednice došlo je do rasprave o dokumentu predloga za razrješenje predsjednika SO Budva. Iz vlasti su tvrdili da podneseni predlog za razrješenje nije po pravilniku, jer ga je po njihovim tvrdnjama potpisala samo odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) Snežana Kuč, a ne 17 odbornika.

Dragan Krapović

(Demokratska Crna Gora) kazao je da predlog za razrješenje predsjednika SO potpisan samo od odbornice Snežane Kuč, a da je od strane 17 odbornika, potpisan samo zahtjev za hitno sazivanje sjednice.

Mijomir Pejović

(Demokratska Crna Gora) je kazao da predlog nije podnijet u skladu sa zakonom.

Odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) Snežana Kuč je navela da će sada iz kancelarije DPS donijeti original da su podnijeli u skladu sa zakonom, te da se ne može u pet do 12 objavljivati da je predlog nepotpun.

Krsto Radović, predsjednik budvanskog parlamenta je kazao da predlog nije pravno valjan i da nema utemeljenja, te da Skupština ne može raspravljati.

Đorđe Vujović

(Demokratski front) kazao je da se ne može formalno pravno raspravljati o predlogu jer nije podnijet u skladu sa propisima.

Dragana Pima, odbornica DPS upozorila je da se mora voditi računa jer je falsifikovanje krivično djelo.Krapović je kazao da nije u pitanju falsifikat jer postoji original i svima je materijal podijeljen.

-Iz skupstinske službe da se izvadi original. Niko nije oduzeo stranicu, niti ko želi da podmetne. Ne iznositi optužbe za ono što nije istina-kazao je Krapović.

Kuč je donijela original gdje ima kompletna dokumentaciju sa dvije strane potpisa.

Sekretarka SO Marija Kusovac donijela je original iz skupštinske službe na kome se vidi samo jedan potpis za predlog za smjenu Radovića.

Krapović je optužio DPS da falsifikuju. Odbornica DPS Snežana Kuč je pokazala da u njihovom originalu ima 17 potpisa. Kuč je kazala da je za njih sjednica završena i da oni neće učestvovati i da će neko krivično odgovarati.

Mijomir Pejović je kazao da skupštinskoj službi nisu predali dokument sa 17 potpisa. Odbornici DPS su napustili sjednicu. Predsjedavajući Gojko Liješević je nakon toga konstatovaao da nema kvoruma i zakazao nastavak sjednice za 29. jun.

*Fotografija: Skrinšot TV Budva