news-details
Društvo

Dozvoljene posjete štićenicima Doma starih u Risnu

Javna ustanova Dom starih ,,Grabovac” obavijestila je prijatelje i rodbinu svojih štićenika da je opet moguće organizovati posjete pod nadzorom u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje. Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.00.14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određen termin.

-S obzirom da su posjete ograničene isključivo na otvoreni prostor, uz strogi nadzor osoblja, do daljeg nisu moguće posjete nepokretnim korisnicima koji samostalno ili uz pomoć osoblja ne mogu pristupiti dvorištu ustanove.

Posjete su dozvoljene isključivo uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme - hirurška maska i zaštitne rukavice, uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove-ističu iz Doma starih.

Zakazivanje termina je moguće ostvariti na broj telefona +382 63 426 925 i to u periodu od 08.00-16:00 .

-Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument(ličnu kartu ili pasoš) kako bismo izbjegli neprijatnosti i eventualne zabrane posjeta-poručuju iz JU Dom starih ,,Grabovac”.

Dom starih u Risnu trenutno ima 264 korisnika. Najmlađi ima 33, a najstarija korisnica 100 godina.