news-details
Društvo

TO Tivat u posjeti prirodnom rezervatu Solila

Izvor: Boka News

Turistička organizacija Tivat je u saradnji sa JP “Morsko dobro” iz Budve organizovala posjetu prirodnom rezervatu Solila povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Rukovodilac Službe za održivi razvoj JP”Morskodobro” Aleksandra Ivanović kazala je da je saradnja Turističke organizacije i JP”Morsko dobro” neophodna.

-Saradnja naše dvije instuitucije je potrebna kako bi sve ono što mi radimo ovdje prosto ugledalo svjetlost dana, da to bude približeno djeci u cilju obrazovanja, kao i turistima jer smatram da su Solila izuzetan dragulj, kako u prirodnom smislu, tako i u kulturno-istorijskom smislu, s obzirom na bogato nasljeđe ovog područja-podvukla je Ivanović.

Na obilasku Solila su pored ostalih, bila i djeca iz Kretivnog kutka i Dječijeg saveza Tivta, a među onima koji su pohodili ovaj rezervat prirode bila je i saradnica TO Tivat na na projektu “Green destination”, Kirsi Hejverine iz Finske.

U sklopu tog projekta TO Tivat će u petak u hotelu “Regent Porto Montenegro” prirediti multidisciplinarnu radionicu “Safe, Smart & Sustainable – Tivat Piloting Green Destinations” radi učvršćivanja saradnje i sinergije javnog i privatnog sektora, strateških partnera i lokalnog stanovništva na ustanovljavanju i afirmisanju Tivta kao “Zelene destinacije”.

*Fotografije: TO Tivat