news-details
Društvo

Na terenu komisija za dodjelu naziva naselja, ulica i trgova

Svaka ulica u Herceg Novom obuhvaćena opštinskom Odlukom o dodjeli naziva naselja, ulica i trgova, u narednom periodu dobiće tablu sa nazivom, a svaka kuća u njima redni broj. Sa ovim ciljem oformljena je komisija koja već radi na terenu, a Opština će građanima obezbijediti i postaviti pločice sa brojevima na ulazima u stambene objekte.

-Imenovanje i numeracija mnogih ulica godinama unazad nisu bili adekvatno uređeni, pa će sada mnogi objekti  prvi put dobiti adekvatnu adresu, odnosno naziv ulice sa kućnim brojem. Ovim će biti značajno olakšano svakodnevno snalaženje građana i onih koji posjećuju Herceg Novi, kao i unaprijeđena komunikacija sa javnim i privatnim službama, hitne pomoći, vatrogasaca, policije, pošte ili kurirskih službi-saopštila je Služba za informisanje Opštine Herceg Novi.

Prema istim navodima, Komisija sada obilazi naselja kako bi svaki objekat bio numerisan, pa su iz Opštine zamolili građane da im u slučaju potrebe izađu u susret i olakšaju snalaženje na terenu.

Odluka o određivanju naziva naselja, ulica i trgova na teritoriji Opštine Herceg Novi usvojena je na sjednici SO održanoj u februaru ove godine. Njome su određena naselja na području opštine, kao i imena ulica, trgova, stepeništa i zaseoka koji im pripadaju.