news-details
Društvo

Novi poduhvat Udruženja Italija-Crna Gora “Regina Elena”

Udruženje Italija – Crna Gora „Regina Elena“ koje u Peruđi godinama sa uspjehom vodi rođena Baranka Danijela Đurđević,  potpredsjednica Savjeta za saradnju sa dijasporom Crne Gore, potpisalo je sporazum o kulturnoj promociji sa Italijanskim Institutom za modu i dizajn u Peruđi (IID).

-Potpisivanje ovog sporazuma pružiće šansu našim studentima i mladim crnogorskim profesionalcima da usavrše svoje vještine i steknu znanja iz italijanskog svijeta mode i dizajna, što će predstavljati značajni resurs, kako za njih tako i za Crnu Goru-saopšteno je ovim povodom iz Uprave za dijasporu .

Ovaj cijenjeni Institut, prepoznat kroz evaluaciju brendiranja „Made in Italy“ kao izuzetno stručan, kroz svoj trogodišnji akademski program nudi više smjerova, a postoje i kursevi u trajanju od jedne godine za usavršavanje već oformljenih profesionalaca. Institut kroz projekte sarađuje sa brojnim italijanskim i inostranim kompanijama, a učesnik je prestižnih sajmova kao što je EXPO  u Milanu i Rimu.

-Uspostavljanje saradnje između udruženja „Regina Elena“ i Italijanskog Instituta za modu i dizajn u Peruđi potvrda je zajedničke otvorenosti za realizaciju novih projekata od kojih će benefite imati i crnogorski studenti i profesionalci u svijetu mode, kao i naša dijaspora u Italiji-zaključili su iz Uprave za dijasporu.