news-details
Društvo

Sjutra počinje dijalog o prevazilaženju tenzija u Budvi

Izvor: Vijesti

Autor: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, predsjednik SO Krsto Radović, kao i lider Crnogoske u Budvi Vladimir Bulatović i odbornica Snežana Kuč (DPS), koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine Opštine, saopštili su da sjutra počinje dijalog o smirivanju situacije u Budvi i prevazilaženju tenzija u tom gradu.

-Postigli smo dogovor da od sjutra počinje dijalog na temu usmjerivanja situacije u gradu i prevazilaženju tenzija-kazao je Carević.

-Političke tenzije koje su se dešavale ispred Opštine Budva morali smo na neki način da zaustavimo i obezbijedimo da građani Budve i opština funkcionišu potpuno normalno. U dijalogu će učestvovati predstavnici parlamentarnih stranaka Budve i nadam se da će dijalog doprinijeti smirivanju strasti u gradu-kazao je Bulatović.

-U cilju smirivanja tenzija koje su prisutne u gradu, tačnije ispred zgrade i u samoj Opštini, odazvaću se pozivu na dijalog koji će sjutra početi-kazala je Kuč.

Njih četvoro su nakon obraćanja medijima napustili opštinsku zgradu.

Carević i Radović pozvali su okupljene da se mirno raziđu jer od sjutra počinje dijalog svih političkih partija. Oni su kazali da će policija napustiti zgradu Opštine, kao i dodatno obezbjeđenje.

Građanima, koji su tada počeli da se razilaze, rečeno je da sjutra nema nikakvih okupljanja.

-Uspjeli smo da damo jedan veliki doprinos, da pokušamo dijalogom da riješimo ovaj problem. Nije nam cilj da se desi ono što se juče desilo i zato vas molimo da uvažite ono što smo dogovorili. Mi smo dali izjave ovdje u skupštinskoj sali, dajemo šansu dijalogu koji počinje sjutra u 10 sati-kazao je Carević pred okupljenim građanima ispred Opštine.

 -Mi smo juče pokazali da se ne bojimo ni pendreka, ni suzavaca ni bilo koje primjene sile . Pokažimo opet cijeloj državi da možemo možda dijalogom da riješimo neke stvari. Sjutra počinjemo dijalog između svih političkih subjekata na lokalnom nivou koji se nalaze u parlamentu opštine Budva. Dajemo maksimalan doprinos rješenju ove situacije i iskreno se nadam da će on biti povoljan prvenstveno za građane Budve-kazao je Radović.

*Fotografija: Skrinšot